Portakallı Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı portakal suyu(süzülecek)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Portakal dilimi ve hindistan cevizi
Portakallı Muhallebili Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker beyaz olana kadar çırpılır.
- Süt, sıvı yağ ve portakal rendesi ek edilerek çırpmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu ve vanilin elenerek eklenir.
- Yağlanıp unlanan tart kalıbına dökülür.
- 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirilir.
- Muhallebisi için tereyağ ve vanilin hariç başka materyaller ocakta kaynayana kadar pişirilir tereyağ ve vanilin eklenip ocağın altı kapatılır.
- Jöle için tüm gereçler pişirilir.
- Tart kalıbından çıkarılan keke muhallebi dökülür. Soğuduktan sonra jölesi dökülerek süslenir.