bilgisayarci
FD Üye
Portakallı Nefis Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Portakallı Nefis Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar düzgünce çırpalım.
- Sıvı yağ, portakal suyu ve kabuğunun rendesini ekleyelim, nişasta, un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve hepsini çırpalım.
- Yağlanmış kek kalıbına harcı dökelim 170 derece fırında denetimli olarak pişirelim.
- -yumurtalar oda sıcaklığında olmalı.
- -yumurtalar şeker ile çırpıldığında krem şanti kıvamında olmalı.
- -un ve nişasta eleyerek konulmalı.
- -fırın kapağı birinci 30 dakika hiç açılmamalı. Son 10-15 dk kala denetimli pişirilmeli.