Merhaba sevgili Anneler cocuklarınız icin portakal zamanı yapabileceğiniz nefis bir pasta tarifi vereğim sizlereOldukca kolay bir pasta yapımı portakal yemeyen cocuklar icin de besleyici ozelliği bulunduğunu unutmamak gerekiyorEvde kendi ellerinizle hazırladığınız pastalar cocuklarınız ve sizin icin en sağlıklı olanlarıdır unutmayın sevgili AnnelerKolay gelsin hepinize imagesportakallipastatarifi5ad3c87683cbbgif
imagesportakallipastatarifi5ad3c877d656ajpeg
Portakallı Pasta İcin Gerekli Olan Malzemeler:
300 gram pasta kreması,90 gram şeker,5 yaprak jelatin,2 dilimlenmiş portakal,1 caykaşığı vanilya şekeri,1 su bardağı kaynamış su ve 3 yemek kaşığı portakal likoru
Portakallı Pastanın Yapılışı
Pastamızın yapılışına ilk olarak jelatinleri soğuk suda yumuşatarak başlıyoruzDaha sonra 1 kg kapasiteli pasta kalıbınızın dip kısmına dilimlenmiş portakalları yerleştiriyoruz
Toz Şekeri kızgın tavada pembeleşinceye kadar kavuruyoruz uzerine suyu da ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruzSonra elinizle sıkarak,jelatinleri fazla sudan arındırıyoruzDaha sonra da yeniden cozulmesi icin şekerli suyu ustune ekleyinSoğumaya bırakıyoruzKremayı kopurunceye kadar un,vanilya şekeri ve likorle cırpınDaha sonra bunu kalıbınıza boşaltıyoruz3 saat boyunca buzlukta bekletiyoruzUzerini dovulmuş ve portakal dilimleriyle susluyoruzAfiyet Olsun
imagesportakallipastatarifi5ad3c877d656ajpeg
Portakallı Pasta İcin Gerekli Olan Malzemeler:
300 gram pasta kreması,90 gram şeker,5 yaprak jelatin,2 dilimlenmiş portakal,1 caykaşığı vanilya şekeri,1 su bardağı kaynamış su ve 3 yemek kaşığı portakal likoru
Portakallı Pastanın Yapılışı
Pastamızın yapılışına ilk olarak jelatinleri soğuk suda yumuşatarak başlıyoruzDaha sonra 1 kg kapasiteli pasta kalıbınızın dip kısmına dilimlenmiş portakalları yerleştiriyoruz
Toz Şekeri kızgın tavada pembeleşinceye kadar kavuruyoruz uzerine suyu da ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruzSonra elinizle sıkarak,jelatinleri fazla sudan arındırıyoruzDaha sonra da yeniden cozulmesi icin şekerli suyu ustune ekleyinSoğumaya bırakıyoruzKremayı kopurunceye kadar un,vanilya şekeri ve likorle cırpınDaha sonra bunu kalıbınıza boşaltıyoruz3 saat boyunca buzlukta bekletiyoruzUzerini dovulmuş ve portakal dilimleriyle susluyoruzAfiyet Olsun