nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Merhaba sevgili Anneler çocuklarınız için portakal zamanı yapabileceğiniz leziz bir pasta tarifi vereğim sizlereOldukça basit bir pasta yapımı portakal yemeyen çocuklar için de besleyici özelliği bulunduğunu unutmamak gerekiyorEvde kendi ellerinizle hazırladığınız pastalar çocuklarınız ve sizin için en dinç olanlarıdır unutmayın sevgili AnnelerKolay gelsin hepinize
Portakallı Pasta İçin Gerekli Olan Malzemeler:
300 gram pasta kreması,90 gram şeker,5 yaprak jelatin,2 dilimlenmiş portakal,1 çaykaşığı vanilya şekeri,1 su bardağı kaynamış su ve 3 yemek kaşığı portakal likörü
Portakallı Pastanın Yapılışı
Pastamızın yapılışına ilk olarak jelatinleri soğuk suda yumuşatarak başlıyoruzDaha daha sonra 1 kg kapasiteli pasta kalıbınızın dip kısmına dilimlenmiş portakalları yerleştiriyoruz
Toz Şekeri kızgın tavada pembeleşinceye dek kavuruyoruz üzerine suyu da ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruzSonra elinizle sıkarak,jelatinleri pozitif sudan arındırıyoruzDaha daha sonra da tekrar çözülmesi için şekerli suyu üzerine ekleyinSoğumaya bırakıyoruzKremayı köpürünceye değin un,vanilya şekeri ve likörle çırpınDaha sonra bunu kalıbınıza boşaltıyoruz3 saat baştan başa buzlukta bekletiyoruzÜzerini dövülmüş ve portakal dilimleriyle süslüyoruzAfiyet Olsun
*
Portakallı Pasta İçin Gerekli Olan Malzemeler:
300 gram pasta kreması,90 gram şeker,5 yaprak jelatin,2 dilimlenmiş portakal,1 çaykaşığı vanilya şekeri,1 su bardağı kaynamış su ve 3 yemek kaşığı portakal likörü
Portakallı Pastanın Yapılışı
Pastamızın yapılışına ilk olarak jelatinleri soğuk suda yumuşatarak başlıyoruzDaha daha sonra 1 kg kapasiteli pasta kalıbınızın dip kısmına dilimlenmiş portakalları yerleştiriyoruz
Toz Şekeri kızgın tavada pembeleşinceye dek kavuruyoruz üzerine suyu da ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruzSonra elinizle sıkarak,jelatinleri pozitif sudan arındırıyoruzDaha daha sonra da tekrar çözülmesi için şekerli suyu üzerine ekleyinSoğumaya bırakıyoruzKremayı köpürünceye değin un,vanilya şekeri ve likörle çırpınDaha sonra bunu kalıbınıza boşaltıyoruz3 saat baştan başa buzlukta bekletiyoruzÜzerini dövülmüş ve portakal dilimleriyle süslüyoruzAfiyet Olsun
*