Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta
0
41

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
portakalli-pasta.jpg

Portakallı Pasta Tanımı İçin Materyaller


Keki için;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı un
Keki ıslatmak için ;
  • 1 su bardağı süt
Muhallebisi için;
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kremşanti
Üzeri için ;
  • 2.5 su bardağı portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Portakallı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Keki için yumurtaları şekerle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra başka gereçleri de katıp karıştırıyoruz.
  3. Yağlanmış diktörtgen borcama döküyoruz.
  4. 180°derecede ısıtılmış fırında 25 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  5. Fırından alıp birinci sıcağı çıkınca 1 bardak sütü üzerine gezdirip soğumaya bırakıyoruz .
  6. Muhallebi için tencereye süt ,şeker, nişasta ve unu alıp yeterlice çırpıyoruz.
  7. Ocağa alıp orta ateşte yoğunlaşıp göz göz olana dek pişiriyoruz.
  8. Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını da katıp karıştırıyoruz.
  9. 5 dakika bekleyip kremşantiyi de katıp beş dakika çırpıyoruz.
  10. Soğumuş olan kekin üzerine döküp düzeltiyoruz .
  11. Üzeri için portakal suyu şeker ve nişastayı küçük bir tencere de karıştırıp ocağa alıyoruz, yoğunlaşıp kıvam alınca bir iki taşım kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz .
  12. Birinci sıcağı çıkınca muhallebinin üzerine gezdirip düzeltiyoruz .
  13. 4-5 saat beklettikten sonra servise hazır afiyet olsun.
Portakallı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt