Portakallı Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 3.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
- 2.5 su bardağı portakal suyu
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Keki için yumurtaları şekerle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra başka gereçleri de katıp karıştırıyoruz.
- Yağlanmış diktörtgen borcama döküyoruz.
- 180°derecede ısıtılmış fırında 25 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Fırından alıp birinci sıcağı çıkınca 1 bardak sütü üzerine gezdirip soğumaya bırakıyoruz .
- Muhallebi için tencereye süt ,şeker, nişasta ve unu alıp yeterlice çırpıyoruz.
- Ocağa alıp orta ateşte yoğunlaşıp göz göz olana dek pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını da katıp karıştırıyoruz.
- 5 dakika bekleyip kremşantiyi de katıp beş dakika çırpıyoruz.
- Soğumuş olan kekin üzerine döküp düzeltiyoruz .
- Üzeri için portakal suyu şeker ve nişastayı küçük bir tencere de karıştırıp ocağa alıyoruz, yoğunlaşıp kıvam alınca bir iki taşım kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz .
- Birinci sıcağı çıkınca muhallebinin üzerine gezdirip düzeltiyoruz .
- 4-5 saat beklettikten sonra servise hazır afiyet olsun.