Portakallı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşık tereyağ
- 2.5 su bardağı sıkma portakal suyu
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
Portakallı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta ve şekeri yeterlice beyazlayana kadar çırpıyoruz.
- Su ve sıvı yağıda ekleyip 3 dakika kadar daha çırpıyoruz.
- Sonrasında eleyerek un, kabartma tozu ve vanilyada ekleniyor. Çok az blendıren düşük ayarıyla çırpıyoruz un topakları kalmaması için.
- Borcamımızı yağlayıp hamurumuzu döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz. Orta ara denetim ederek pişince fırını kapatıyoruz.
- Krema için gerekli bütün materyalleri uygun bir tencereye alıp daima karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz.
- İlk sıcaklığı çıkıp ılıdığında blenderden geçiyoruz.
- Daha sonra sosu içinde gerekli bütün materyalleri uygun tencereye alıp daima karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz.
- Kekin üzerine kürdanla delikler açıyoruz ve sütü her tarafına azar azar döküyoruz.
- Ardından ıslattığımız kekin üzerinede kremayı döküyoruz ve kaşıkla düzlüyoruz.
- En üstede portakallı sosumuzu kaşıkla her tarafına yeniden azar azar dökerek yayıyoruz.
- Üzerini streç sinema ile kapatarak dolapta en az 2 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Ve son evre dinlenen pastamızı artık dilediğimiz üzere süslüyoruz. Ben portakal dilimleriyle süsledim.
Portakallı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı