elektronikci
FD Üye
Portakallı Puf Puf Kabaran Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yağ
- 1 su bardağı portakal suyu
- 3 su bardağı un
- 2 adet portakal rendesi
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet şekerli vanilin
Portakallı Puf Puf Kabaran Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker beyaz köpük olana dek çırpılır.
- Portakal rendesi kaba alınır, çırpılır, yumurtanın rengi değişince portakal suyu, sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır.
- En son vanilya, kabartma tozu, un eklenip son kere çırpılır, yağlanmış kalıba boşaltılır.
- Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında alt üst fanlı ayarda 40 dk denetimli pişirilir.
- İlk 30 dk mutlaka fırını açmıyoruz kabarması için????????.
- Pişen kek kalıbı fırından çıkarılıp birinci sıcağı çıkınca aksi çevrilip servis edilir. Afiyet olsun ????????.