Portakallı (Revani) Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane oda ısısında yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı oda ısısında (Ilık) yoğurt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tane portakal kabuğu rendesi
- Bazen kem hamuruna göz kararı mavi haşhaş koyuyorum çok yakıştırıyorum isteğe bağlı, şart değil )
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Portakallı (Revani) Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbetini hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu ve ince bir dilim limonu koyun bırakın kaynasın.
- Tam kaynamaya başlayınca da süreyi tütün 15 dakika sonra şerbeti ocaktan çekin soğumaya bırakın. Mutlaka şerbeti soğuk olmalı (Şerbet kaynayınca ocağı yarım yapıyorum)
- Çırpma kabına yumurta, şekeri ve vanilyayı koyun mikserle 5 /6 dakika yüksek ayarda çırpılır. Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar kontrollü (Mikserim olmadığı için ben elimde çırpma teliyle çırptım
)
- Çırpmaya devam ediyoruz. Yoğurt, sıvı yağ ve irmiğide katalım. En sonda portakal kabuğunun rendesini ekleyelim ,unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve çok kısa çırpın.
- Fırını 180 derecede alt üst ayarda önceden açıp ısıtalım. Sıvıyağ ile yağladığımız borcama harcı döküyoruz.
- Tatlıyı sıcak fırında yaklaşık 40 -45 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim. İlk yarım saat fırını açmıyoruz çünkü kabarmaz.
- Borcamlar altını iyi pişirmediği için tatlıyı fırının alt rafında pişirelim.
- Pişen tatlıyı fırından çıkartıp 5 dakika tezgahta bekletin ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
- Soğuk şerbeti tatlıya dökelim 2 -3 saat sonra dilimleyip servis edin. Birkaç saat dinlenince daha güzel oluyor. Afiyetle
.