Portakallı Revani Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 5-6 damla limon suyu
Portakallı Revani Tanımı Yapılışı
- Evvel şerbet gereçleri ocağa alınır 15 dk kaynatılıp soğumaya bırakın.
- 4 yumurta ve şekeri beyazlayana kadar mikserde çırpalım.
- Akabinde yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
- Üzerine irmik, fındık, un ve kabartma tozunu da eklenerek çırpmaya devam edilir.
- İçerisine portakal kabuğunun rendesi ve suyu da ekleyip karıştırılır.
- Yağladığımız bir kaba dökülür ben bu sefer yuvarlak borcamda yaptım isterseniz dikdörtgen borcamda da yapabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Soğuyan şerbet fırından çıkan tatlının üzerine yavaş yavaş dökelim.
- 3-4 saat dinlendirip dilimleyerek servis edin.
Not :tatlımızın şerbetini vermeden önce kürdan yahut bıçakla delikler açarsanız şerbeti içine daha rahat çekecektir.