Portakallı Revani Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 portakal kabuğu rendelenecek (Suyunu karışıma ek ediyoruz)
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı su
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 3 su bardağı şeker
- 2- 3 damla limon suyu
Portakallı Revani Tanımı Yapılışı
Selamlar;
- Yumurtaları güzelce çırpıyoruz.
- Daha sonra şekeri ilave ediyoruz tekrar uygunca çırpıyoruz.
- Sonra portakalın kabuğunu rendeliyoruz ve suyunu da sıkıp içine çırpıyoruz.
- Daha sonra irmik ,sıvı yağ ek ediyoruz çırpıyoruz .
- Vanilya şekerini de ek ediyoruz .
- En son unu ve kabartma tozunu ek ederek son kere çırpıyoruz .
- Yağlanmış kalıba alıyoruz ve 190 derecelik fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
- Bu ortada şerbetini de yapıyoruz, kaynadıktan sonra 15 -20 dk kısık ateşte kaynatıp soğutuyoruz.
- Pişen tatlımızı da fırınından çıkartıp ılık olduktan sonra soğuk şerbetini döküyoruz.
- 4 -5 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.