bilgisayarci
FD Üye
Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 – 4 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- Bir dilim limon
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet portal kabuğu rendesi
- 1 adet portakalın suyu
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için tenceremize şeker ve suyu alalım karıştırıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca çeyrek limon suyu ve bir dilim limon atıp bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; yumurta, şeker ve portakal kabuğu rendesini beyazlayıncaya kadar çırpalım.
- Üzerine yoğurt, portakal suyu ve sıvı yağ ilave edip karıştıralım.
- Un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp 5 dakika ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim.
- Dilimleyip üzerine portakal suyu ve daha sonra şerbeti dökelim. Afiyet olsun ????.