
Portakallı Revani Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 su bardağından azcık fazla yoğurt
- 1 adet portakalın suyu
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı irmik
- 1 ,5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- Hindistan cevizi
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbetimizi ocağa koyup limon dilimini de atıp kaynatalım.
- Yarım saat sonra soğumaya bırakalım.
- 2 yumurta ve şeker çırpılır.
- Sonra yağ yoğurt ve portakal suyu ve rendesi eklenip karıştıralım.
- İrmik, un ,kabartma tozu ve vanilin eklenip karıştırıp yağlanmış kare borcama dökelim.
- Isıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Sonra çıkaralım biraz sıcaklığının âlâ çıkmasını bekleyelim.
- Soğuk şerbetimizi üzerine dökelim. Şerbeti güzelce çekince hindistan cevizini serpelim. Afiyet osun.