Portakallı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 portakalın suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal rendesi
- 1.5 su bardağı un
- 3 su bardağı tozşeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Hindistan cevizi
- Portakal dilimi isteğe bağlı da süslenilir
Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbeti yapıp soğuması için bir kenara alın. Bunun için şeker ve suyu tencereye alıp, içerisine ince bir dilim limon atıp, kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca dk tutun 15 dakika sonra altını kapatıp soğuması için bir kenara alın şerbet soğuk tatlı ılık olacak.
- Kek için; yumurta ve şekeri yeterlice çırpmak çok kıymetli ne kadar yeterli çırparsanız ne kadar yumurtanın kabarırsa kekinizi de o kadar yeterli kabarır. Bu esnada vanilyayıda ekleyip, çırpmaya devam edelimki yumurta kokusu kalmasın.
- Daha sonra sıvı materyalleri sonra irmik ve portakal rendesini ekleyin en sonra kuru materyalleri yani unu ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ekleyin ve bir cins çırpıp yağlanmış kare ve dikdörtgen borcamımıza dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 35 yahut 40 dk bu müddet fırınınızın pişirme müddetine nazaran değişir kürdan denetimi yapın, üzeri kızarana kadar pişirin.
- Daha sonra fırından çıkan kek ılıyınca soğuk şerbetli buluşturun istediğiniz üzere portakal yahut hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsunn beni takip etmeyi unutmayın görüntülü tanım instagram sayfamda mevcuttur.