Portakallı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığı)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı toz şeker (pudra şekeri de olabilir)
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı ayrılacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 tane portakal kabuğu
- 1 yumurta sarısı
- Fındık
Portakallı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak portakal suyu, toz şeker ve suyu bir tencereye alalım ocağa koyalım. 15 dakika kaynatalım soğumaya alalım.
- İlk olarak oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağını, toz şekeri ,irmik ,yumurta ,kabartma tozu, vanilin portakal kabuğu hepsini elimizle güzelce birbirine yedirecek biçimde karıştıralım. Unu azar azar ek edip ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Yuvarlak hal verelim üzerine yumurta sarısını sürelim ve üstüne bir adet fındık batıralım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişene kadar pişiriyoruz.
- Pişen şekerpareleri birinci sıcaklığı çıkınca soğumuş olan şerbeti üzerinde gezdirelim.
- Üstünü örtelim şerbeti yeterli çeksin diye dinlenmeye bırakalım.