Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakallı Şekerpare

Portakallı Şekerpare
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
portakalli-sekerpare-1.jpg

Portakallı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler


Şerbeti için
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
Hamuru
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığı)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker (pudra şekeri de olabilir)
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tane portakal kabuğu
Üzeri için..
  • 1 yumurta sarısı
  • Fındık

Portakallı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak portakal suyu, toz şeker ve suyu bir tencereye alalım ocağa koyalım. 15 dakika kaynatalım soğumaya alalım.
  2. İlk olarak oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağını, toz şekeri ,irmik ,yumurta ,kabartma tozu, vanilin portakal kabuğu hepsini elimizle güzelce birbirine yedirecek biçimde karıştıralım. Unu azar azar ek edip ele yapışmayan hamur elde edelim.
  3. Yuvarlak hal verelim üzerine yumurta sarısını sürelim ve üstüne bir adet fındık batıralım.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişene kadar pişiriyoruz.
  5. Pişen şekerpareleri birinci sıcaklığı çıkınca soğumuş olan şerbeti üzerinde gezdirelim.
  6. Üstünü örtelim şerbeti yeterli çeksin diye dinlenmeye bırakalım.
Portakallı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt