Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakallı Şekerpare

Portakallı Şekerpare
0
47

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Portakallı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yahut margarin
  • 2 yumurta (1 adedinin sarısı yüzeyi için ayrılacak
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Alabildiğine un (dikkatli ekleyin lütfen)
  • Hamur kulak göğsü yumuşaklığında olacak)
Yüzeyi için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı kaynatmış olduğumuz şerbet
  • İsteğe bağlı olarak fındık yahut badem
Şerbeti:
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • Çeyrek limon

Portakallı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbeti için su, şeker, yarım çay bardağı portakal suyu ve çeyrek limon dilimini tencereye alıp kaynatın 15 dk kaynatıp soğumaya alın.
  2. Hamuru için un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırın.
  3. Kulak göğsü kıvamında hamuru hazırlayın.
  4. Yuvarlak ya da benim yaptığım üzere oval formlar verip evvelce ısıttığımız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Fırından aldığımız şekerparelere birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökün.
  6. Şerbeti yeterlice çekene kadar bekleyin.
  7. Süslemek için isteğe bağlı fıstık ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Portakallı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Portakallı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler Şerbeti için 1 su bardağı portakal suyu2 su bardağı su3 su bardağı toz şeker Hamuru 2.5 su bardağı un3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığı)1 çay bardağı irmik1 çay bardağı toz şeker (pudra şekeri de olabilir)2 adet yumurta (1 inin sarısı ayrılacak)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Altın Sarısı Şerbetiyle Portakallı Şekerpare Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)125 gram tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı pudra şekeriYarım çay bardağı irmik1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaAldığı kadar un Şerbeti için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Portakallı Şekerpare Tarifi İcin Malzemeler *12 (yarım) margarin *1 yumurta (Sarısı uzeri icin ayrılacak) *1 cay bardağı toz şeker *2, 5 yemek kaşığı irmik *1 paket kabartma tozu *1 paket vanilin *1 portakal kabuğu rendesi *2, 5 3 bardak un ŞERBETİ *2 su bardağı toz şeker *2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Tam Ölçülü Portakal Soslu Şekerpare (Çok Hafif) Tanımı İçin Malzemeler Şerbeti için 3 su bardağı şeker3 su bardağı suYarım çay bardağı taze sıkılmış portakal suyuÇeyrek limon Kullandığım su bardağı ölçüsü 250 ml aman dikkat Hamuru için 125 gram tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ2 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Pastane Metodu Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ2 adet yumurta ( 1 adedinin sarısı yüzeyi için ayrılacak)Yarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı irmikYarım çay bardağı pudra şekeri1 paket vanilya1 tatlı kaşığı kabartma tozuLimon kabuğu rendesi ( portakal da olur)4,5 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
858,489Konular
981,521Mesajlar
29,656Kullanıcılar
allahtealaSon üye
Üst Alt