Portakallı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- 2 yumurta (1 adedinin sarısı yüzeyi için ayrılacak
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Alabildiğine un (dikkatli ekleyin lütfen)
- Hamur kulak göğsü yumuşaklığında olacak)
- 1 yumurta sarısı
- Yarım çay kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı kaynatmış olduğumuz şerbet
- İsteğe bağlı olarak fındık yahut badem
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- Çeyrek limon
Portakallı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti için su, şeker, yarım çay bardağı portakal suyu ve çeyrek limon dilimini tencereye alıp kaynatın 15 dk kaynatıp soğumaya alın.
- Hamuru için un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Kulak göğsü kıvamında hamuru hazırlayın.
- Yuvarlak ya da benim yaptığım üzere oval formlar verip evvelce ısıttığımız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından aldığımız şekerparelere birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökün.
- Şerbeti yeterlice çekene kadar bekleyin.
- Süslemek için isteğe bağlı fıstık ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.