Portakallı Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/4 (çeyrek) su bardağı irmik
- 1/2 (yarım) su bardağı portakal suyu
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı su
- 3-5 damla limon
- Çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Portakallı Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi yapalım.
- Şeker ve suyu tencerede orta ara karıştırarak kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra limonu damlatıp birkaç dakika daha kaynattıktan sonra kapatalım kenarda ılınsın.
- İç materyali için küçük bir kaba çekilmiş ceviz, tarçın ve şekeri koyup karıştıralım.
- Bir kaba hamuru için un hariç tüm gereçleri koyalım.
- En son unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edince hamurlardan kesimler koparıp avucumuzda yoğurup açtıralım.
- Ortasına hazırladığımız iç gerecini de koyup kapatıp yuvarlayalım.
- Borcama dizip evvelce 180derecede ısıttığımız fırınımızda üstü kızarana kadar 20 dk pişirelim.
- Çıkardıktan sonra tatlı sıcak şerbet ılıkken şerbeti dökelim. (üstleri kuru kalmasın diye bir kaşık yardımıyla şerbeti alıp üstlerine atabilirsiniz ya da muhakkak bir mühlet sonra tatlıları borcam içinde aksi çevirip biraz da o halde şerbetini çektirebilirsiniz. )
- Daha sonra üstünü istediğiniz halde süsleyip servis edelim. Afiyet olsun ????.