Portakallı Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2 portakal kabuğu rendesi
- Yarım portakal suyu
- 4 tane sıkılmış portakal
- 200 gr krema
- 80 gr beyaz çikolata
Portakallı Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce sosunu hazırlayıp buzdolabında bekletiyoruz .
- 200 gr kremayı kaynama noktası na gelene kadar ısıtıp altını kapatıyoruz.
- Daha sonra çikolataları ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- 1- 2 saat dolapta bekletiyoruz .
- Kekimiz için yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
- Daha sonra süt ,sıvı yağ ,portakal kabuğu rendesi ,yarım portakal suyunuda karıştırıyoruz.
- Vanilya ,un ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırıyoruz .
- 180 derecelik önceden ısıttığımız fırında 30 -35 dk pişiriyoruz.
- Pişen keki fırından alıp 5 -10 dk bekletip sıktığımız portakal suyu ile ıslatıyoruz.
- Sos ile süsleyip servis ediyoruz afiyet olsun ????.