Portakallı Soslu Kremşanti Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
Portakallı Soslu Kremşanti Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için 3 yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağı ekliyoruz ve un, vanilya, kabartma tozunu da ekleyip çırpıyoruz.
- Çırpma süreci bitikten sonra 180 derecelik fırına yağlanmış borcamımızı sürüyoruz.
- Kek fırındayken bir yandan 1 su bardağı soğuk sütümüzü krem şantimizle çırpıp hazır edip buzdolabına koyalım.
- Kekimiz fırından çıkınca birinci sıcağı çıkınca üzerine 1 su bardağı sütle ıslatıyoruz ve süt çekince krem şantiyi sürüp buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Ardından 2 su bardağı sıkılmış portakal suyumuzu küçük bir tencereye alıp içine 2 yemek kaşığı nişastayı ve şekeri ekleyip çırpma teliyle çırpıp göz göz oluncaya kadar kıvam alınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan portakal sosumuzu dinlenmiş kekimizin üzerine eşitçe sürüp tamamlıyoruz.
- Üzerine küçük portakal dilimleri ile süsleyebiliriz. Soğuk havalarda içimizi ısıtıcak hoş bir tatlı afiyet olsun.