
Portakallı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 çay bardağı un
- 2 su bardağı portakal suyu
- 5 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası veya (Mısır)
Portakallı Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keke başlamadan önce kalıbımızı margarin ya da tereyağ ile yağlayalım buzdolabına koyalım ( güzel bir şekilde çıkması için)
- Oda sıcaklığında bekleyen malzemelerle kekimizi yapalım buzdolabında beklettiğimiz tart kalıbımıza dökelim.
- Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede 25 dakika pişirelim.
- Kürdan kontrolüyle anlayabilirsiniz.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Kek tamamen soğuyunca sosumuzu yapmaya başlayalım. Ben taze sıkılmış portakal suyu kullandım sizler hazır meyve suyu da kullanabilirsiniz.
- Tencereye iki bardak portakal suyunu alalım 5 çorba kaşığı şekeri ve 2 çorba kaşığı nişastayı iyice çırpalım ve kaynayasıya çırpmaya devam edelim.
- Göz göz olunca ocaktan alalım.
- Soğuyan kekimizin üzerine sosumuzu ılık bir şekilde dökelim. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.