elektronikci
FD Üye
Portakallı Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
- 1 çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Portakal kabuğu rendesi
- 1.5su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1.5su bardağı portakal suyu
- Yarım çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için; yumurta ve şekeri güzelce çırptıktan sonra yağ, süt ,vanilin, portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonrasında 1.5 şu bardağı unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz. Yağladığımız tart kalıbına karışımı döküyoruz.
- Evvelden işittiğimiz 170derece fırında 10 dakika alt ısıda sonrasında altlı üstlü ısıda kekimizi pişiriyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığı geçtikten sonra kalıptan çıkarıyoruz. Kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebi için; vanilin ve tereyağı hariç gereçlerimizi karıştırıp kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayan muhallebimizin içine tereyağı ve vanilin ekleyip altını kapatıyoruz. Ilıyınca kekimizin üzerine döküyoruz.
- Portakal sosu için; portakal suyu, nişasta, şeker ve suyu kaynayınca kadar karıştırıp kapatıyoruz. Ilıyınca muhallebili kekimizin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun