Portakallı Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 200 gram tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- İlk evvel hamurumuzun bütün materyallerini koyuyoruz ve yoğuruyoruz, 1 saat dolapta dinlendiriyoruz.
- Elimize hamurun yarısını alıp merdane yardımıyla yuvarlak bir formda açıyoruz.
- Bardak sayesinde kesiyoruz, muffin kalıplarında açıyoruz sonra 180 derece fırına atıyoruz 20 dakika pişiriyoruz.
- Portakallı jöle içinse bir tencereye materyallerimizi koyuyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz tartlarımızın üstüne döküyoruz.
Portakallı Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır