teknolojiuzmani
FD Üye
Portakallı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3.5 – 4 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı taze portakal suyu
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı süt
Portakallı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için, yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağını ekliyoruz.
- Azar azar unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekliyoruz.
- Borcama alıp, evvelce ısıttığımız 180 derecedelik fırında pişmesini bekliyoruz.
- Kreması için, sütü, şekeri, nişastayı, unu tencereye alıyoruz. Yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Altını kapatınca, vanilya ve tereyağını ekliyoruz. Kekin soğumasını kremanın da ılımasını bekliyoruz.
- Sıcağı çıkan kekin üzerine döküp, düzeltiyorum ve portakal sosunu hazırlayana kadar buzdolabında dinlendiriyorum.
- Portakal sosu için, portakal suyunu, nişastayı, şekeri tencereye alıyoruz.
- Koyulaşana kadar karıştırmayı bırakmıyoruz.
- Kıvamı alınca, soğumaya bırakıyoruz.
- Sıcağı çıkan sosu, kremanın üzerine yayıyorum ve buzdolabında dinlendiriyorum.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.