teknolojiuzmani
FD Üye
Portakallı Turta Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 bardaktan 1 parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 portakal suyu isteğe bağlı kabuğu rendesi
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un ( artabilir )
- Kabartma tozu vanilya
- 2 su bardak süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 kaşık kakao
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı un
- 50 gr çikolata
Portakallı Turta Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeleri çırpıp kekimizin hamurunu elde edelim.
- Yağladığımız turta kabına dökelim ve 180 derecede 15 dk pişirelim.
- Fırından alıp soğumasını bekleyelim.
- Soğuyan keki kalıptan çıkarıp tabağa aykırı çevirelim.
- Çikolata sosu bir tencerede pişirelim.
- İlk sıcağını alınca kekimizin üzerine dökelim. 1 saat dinlensin. Afiyet olsun.