Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa
0
65

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
portakalli-ve-zeytinyagli-pirasa.jpg

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 3-4 kaşık zeytinyağı
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı limon suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pırasaları ve havuçları bol suda yıkadıktan sonra verev halinde doğrayalım
  2. Tencereye yarım ay biçiminde doğranmış soğanlar ve zeytin yağı ile yavaşça kavrulur. Sonrasında havuçları yerleştirin ve birazcık kavurmaya devam edin (Bu halde daha lezzetli olacaktır)
  3. Yıkayıp duruladıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri üzerlerine serpiştirin.
  4. Portakal ve limon suyunu da ekleyip 1/2 dakika dakika bekleyip, 1/2 su bardağı suyunda ekleyin.
  5. Şeker ve tuzunu ek ederek yavaşça karıştırın.
  6. Üzerine zeytinyağı gezdirdiğiniz pırasayı, kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin (Pırasa yemeğinizin daha parlak gözükmesi için birazcık üzerine zeytinyağı gezdirmelisiniz ben o denli yapıyorum ;) )
  7. Dileğe nazaran ılık ya da soğuk olarak portakal dilimleri eşliğinde servis edin. Şifa kaynağı kış zerzevatı pırasayı tüm sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun ;)
Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt