
Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram pırasa
- 2 adet havuç
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 3-4 kaşık zeytinyağı
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1/2 (yarım) su bardağı limon suyu
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
- 2 adet kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Portakallı Ve Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasaları ve havuçları bol suda yıkadıktan sonra verev halinde doğrayalım
- Tencereye yarım ay biçiminde doğranmış soğanlar ve zeytin yağı ile yavaşça kavrulur. Sonrasında havuçları yerleştirin ve birazcık kavurmaya devam edin (Bu halde daha lezzetli olacaktır)
- Yıkayıp duruladıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri üzerlerine serpiştirin.
- Portakal ve limon suyunu da ekleyip 1/2 dakika dakika bekleyip, 1/2 su bardağı suyunda ekleyin.
- Şeker ve tuzunu ek ederek yavaşça karıştırın.
- Üzerine zeytinyağı gezdirdiğiniz pırasayı, kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin (Pırasa yemeğinizin daha parlak gözükmesi için birazcık üzerine zeytinyağı gezdirmelisiniz ben o denli yapıyorum
)
- Dileğe nazaran ılık ya da soğuk olarak portakal dilimleri eşliğinde servis edin. Şifa kaynağı kış zerzevatı pırasayı tüm sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun