Portakallı Yulaf Lapası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- Biraz portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
- 1 adet muz
- Kuru üzüm
- Ceviz, hindistan cevizi
Portakallı Yulaf Lapası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Portakal suyu, süt, yulaf ezmesini ve portakal kabuğu rendesini küçük bir tencerede orta ateşte katılaşana kadar pişirelim.
- Yulaf ezmesini isterseniz rondodan geçirip un haline getirerek de kullanabilirsiniz. Ben rondodan geçirmeden pişirdim.
- Yulafı piştikten sonra kaseye alalım.
- Üzerine istediğiniz meyve ya da kuruyemişten koyabilirsiniz. Bal yerine pekmezde olur ya da hiç koymayabilirsiniz. İster kahvaltı yerine, ister akşam yemeğinden önce ara öğün olarak tüketebiliriz. Afiyet olsun deneyecek olanlara. ????????????????????.