Portakallı Yumuşacık Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğu
- 3 su bardağından biraz az un
- 2 paket kabartma toz
- 1 çay kaşığı tarçın
Portakallı Yumuşacık Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri düzgünce çırpıyoruz.
- Üzerine sütü, sıvı yağı ,portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini katıp karıştırıyoruz.
- Üzerine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip düzgünce çırpıyoruz .
- İsteğe bağlı olarak tarçın katılabilir .
- 180 derece fırında 25-30dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.