Portakallı Zerdeçallı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta 1 nin sarısını ayır
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane vanilya
- 1 tane kabartma tozu yahut karbonat
- 1 portakal kabuğu
- 1 portakal suyu
- 1 çay kaşığı zerdeçal (Renk versin diye)
- 6 bardak un (Yinede denetimli dökün her un farklıdır)
Portakallı Zerdeçallı Anne Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Sıvı malzemeyi karıştıralım.
- Üzerine yavaş yavaş unumuzu ekleyelim kıvamlı hamur yoğurunca üzerine portakal kabuğunu da ekle güzelce yoğur form ver ben yuvarlak ceviz büyüklüğünde hal verdim.
- Üzerine yumurta sarısı sür isteyen üzerine toz şeker serpebilir beğenilen bir tat veriyor.
- Kızarana kadar ısıtılmış fırında pişir benim fırında 20dk pişiyor. Siz kendi fırınınıza nazaran pişirme mühletini ayarlayın çok hoş buram buram portakal kokan kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun.