Portakallı Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet enginar
- 1 adet soğan
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet portakal suyu
- 200 gram garnitür
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı un
- Süslemek için dereotu
Portakallı Zeytinyağlı Enginar Tanımı Yapılışı
- Soğanı minik minik doğrayın, bir kaseye limon ve portakalı sıkın , içine un tuz ve şeker ekliyoruz.
- Geniş bir tencerede zeytinyağı ile soğanı kavurun.
- Unlu, limonlu suyu ekleyip karıştırın, enginarları tencereye alın,.
- Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin (suyu çok azalırsa 1 su bardağı sıcak su ek edebilirsiniz),.
- Çukurlarını garnitürle doldurun,.
- Bir kaşık yardımıyla üzerlerine suyundan gezdirin,.
- Kapağını kapatıp 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın,.
- Soğuyana kadar kapağını açmayın,.
Afiyet olsun ????.