Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakallı Zeytinyağlı Pırasa

Portakallı Zeytinyağlı Pırasa
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
portakalli-zeytinyagli-pirasa.jpg

Portakallı Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg pırasa
  • 1 küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 havuç
  • 1 kapya biber
  • 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 limon suyu
  • 1 portakal suyu
  • 1 Türk kahvesi fincanı esmer bulgur
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Portakallı Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Yapılışı

  1. Soğanı yemeklik doğrayalım.
  2. Zerzevatları dilimleyelim.
  3. Pırasaları yıkadıktan sonra orta büyüklükte kesimlere ayıralım.
  4. Tenceremize soğan, havuç ve kapya biberi koyup zeytinyağı ile biraz kavuralım.
  5. Üzerine doğradığımız pırasaları ekleyelim.
  6. Limon ve portakal sularını tenceremize ek edip şekerini de ekleyelim.
  7. Evvel biraz orta ateşte, daha sonra tencere ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  8. Pırasaların pişmesine yakın bulguru ve tuzu ekleyelim.
  9. Bu esnada biraz su denetimi yapabiliriz lakin yemeğin kendi suyu kâfi ise hiç ek su eklemeyelim.
  10. Bulgurlar pistiyse yemeğin altını kapatabiliriz.
  11. Tercihe nazaran ister ılık ister soğuk tüketebiliriz. Afiyet olsun.
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,607Kullanıcılar
Ramo0010Son üye
Üst Alt