Portakallı Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg pırasa
- 1 küçük uzunluk kuru soğan
- 1 havuç
- 1 kapya biber
- 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
- 1 limon suyu
- 1 portakal suyu
- 1 Türk kahvesi fincanı esmer bulgur
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Portakallı Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Yapılışı
- Soğanı yemeklik doğrayalım.
- Zerzevatları dilimleyelim.
- Pırasaları yıkadıktan sonra orta büyüklükte kesimlere ayıralım.
- Tenceremize soğan, havuç ve kapya biberi koyup zeytinyağı ile biraz kavuralım.
- Üzerine doğradığımız pırasaları ekleyelim.
- Limon ve portakal sularını tenceremize ek edip şekerini de ekleyelim.
- Evvel biraz orta ateşte, daha sonra tencere ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Pırasaların pişmesine yakın bulguru ve tuzu ekleyelim.
- Bu esnada biraz su denetimi yapabiliriz lakin yemeğin kendi suyu kâfi ise hiç ek su eklemeyelim.
- Bulgurlar pistiyse yemeğin altını kapatabiliriz.
- Tercihe nazaran ister ılık ister soğuk tüketebiliriz. Afiyet olsun.