Poşe Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 bardak kadar su
Poşe Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye suyu koyun, kaynatın.
- Kaynadıktan sonra tuz ve sirkeyi ekleyerek girdap oluşturacak şekilde karıştırın.
- Yumurtayı bir kaseye kırın.
- Oluşturduğunuz girdabın ortasına bırakın 2-3 dakika pişirin, kevgirle alın. Basit gibi görünüyor ama şeflerin ekiplerine ilk öğrettikleri ve test ettikleri konulardan biridir.
1-L yumurta kullanın.
2-Suya tuz ve sirke eklemek beyaz kısmını toparlamak için önemli.
3-Kaynayan suda girdap oluşturduktan sonra, kaseye önceden kırılmış yumurtayı yavaşça ekliyoruz.
4-Ben sarısını akışkan seviyorum, banmalık ama biraz daha tutup kayısı kıvamı bekleyebilirsiniz .
5-Kevgirle yokladığınızda sarısının hangi kıvamda olacağını göreceksiniz.
Poşe Yumurta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı