![pratik-acili-ezme-4.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/01/pratik-acili-ezme-4.jpg)
Pratik Acılı Ezme Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet acı sivri biber
- 1 adet salatalık
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- Maydonoz(istenilen miktarda)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz(salçanın tuz oranına nazaran ayarlayın.)
Pratik Acılı Ezme Tanımı Yapılışı
- Domates, salatalık, biberler, soğan, sarımsak ve maydanozu rondoda çok ufalmayacak biçimde çekilir.
- Bir kaba alınıp üzerine kalan bütün gereçler eklenir ve karıştırılır.
- Baharat kısmını damak zevkinize nazaran de ayarlayabilirsiniz.
- Tuz oranını ise salçanın tuzuna nazaran ekleyin.
- Hazır olan acılı ezme servis tabağına alınır.