Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Açma Rulo Poğaça

Pratik Açma Rulo Poğaça
0
48

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
pratik-acma-rulo-poaca-1.jpg

Pratik Açma Rulo Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 su bardağı un
İç materyali (Ben hem kıymalı hem peynirli yaptım)

Peynirli iç harcı için;
  • 150 gram böreklik peynir
  • Pul biber
Kıyma harcı için;
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Margarin göz kararı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz,
  • Pulbiber
  • 1 ölçü sıcak su
Üzerine;
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Çörek otu
  • Susam

Pratik Açma Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tüm sıvı materyalleri karıştırma kabına alalım tuzu ve şekeri de ekleyip çırpalım elenmiş unu mısır ununu mayayı da koyup karıştıralım.
  2. Yumuşamış tereyağınıda koyup karıştıralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp üstü kapalı 1 saat dinlendirelim.
  3. Soğanı küp küp doğrayıp yapıda koyup tencereyi ocağa koyalım soğanlar kavrulduktan sonra kıymayıda koyup, kavuralım.
  4. Kavurduktan sonra salçasını da ekleyip biraz kavuralım tuzunu biberinide koyup bir ölçü su koyup, pişirelim piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Peyniri de ezip, biberle karıştırıp kenara koyalım. Dinlenen hamuru 2-3 dakika yoğuralım.
  6. 12 eşit beze yapalım ve bezeleri eşit halde açalım. İç harcını ekleyip rulo yapalım.
  7. Yağlanmış yahut yağlı kağıt serili fırın tepsisine alalım. Üzeri kapalı 15 dakika dinlendirelim.
  8. Daha sonra yumurta karışımını sürelim çörek otu susam da üzerine serpip.
  9. 180 derece ısınmış fırına koyup, pişirelim. Fırından çıktıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Pratik Açma Rulo Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt