Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz, kırmızı toz biber, karabiber
- Yoğurt ve sarımsak
Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremize zeytinyağı, küp küp doğradığımız soğanları koyalım ve kavuralım. Bu evrede soğanların üzerine 1 çay kaşığı toz şeker ve tuz ek ederek soğanın daha çabuk kavrulmasını sağlayabilirsiniz.
- Soğanlar hafif pembeleşince 1 diş sarımsak ekleyelim ve kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine küçük halkalar halinde doğradığımız pırasayı ekleyelim ve 5 dakika kadar kavuralım.
- Üzerine salçaları ek edelim 2-3 dk kadar kavuralım. Kavurdukça yemeğimiz lezzetine lezzet katacaktır.
- Üzerine damak tadınıza nazaran baharatlar ve 1 su bardağı sıcak su ek edelim özleştirelim.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve pırasalar yumuşayana kadar orta ara denetim ederek pişirelim (Bu etapta suyu az gelirse azar azar sıcak su eği yapabilirsiniz)
- Ben 20 dk da pişirdim. Birinci sıcaklığı gittikten sonra üzerini sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Birbirinden farklı ve pratik tarifler için çok hoş tarifler bunlar youtube kanalımıda ziyaret edebilirsiniz????