Pratik Anne Tarzı Fırında Köfte Patates Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet köfte
- 2 orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 2 çeri domates yahut 1 küçük domates
- 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı (200 ml) sıcak su
- 1 çay kaşığı kekik ve nane
- Yarım çay kaşığı tuz (tuzlu yemeğe alışıksanız 1 çay kaşığı koyabilirsiniz)
Pratik Anne Adabı Fırında Köfte Patates Tanımı Yapılışı
- Patatesleri çok ince olmayacak halde yuvarlak olarak dilimliyoruz. Çeri domates kullanıyorsanız ortadan ikiye, olağan domates kullanıyorsanız 4-6 modüle bölüyoruz.
- Uygun bir borcama 1 dilim patates 1 köfte olacak halde sıra sıra diziyoruz. Domatesleri de ortalara serpiştiriyoruz.
- Üzerinin hoş kızarması için 1 tatlı kaşığı sıvı yağ gezdiriyoruz.
- Akabinde 180 derecelik fırına koyuyoruz. 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Bu müddet içerisinde tavaya sıvı yağ koyup hafif kızdırdıktan sonra salçayı ekliyoruz.
- Salçayı düzgünce kavuruyoruz. Akabinde baharatları ekliyoruz.
- Son olarak üzerine sıcak suyu da ekliyoruz ve sosumuz artık hazır ????.
- Yarım saatin sonunda yemeği fırından çıkarıyoruz ve üstüne hazırladığımız sosu ekliyoruz ve fırına geri atıyoruz.
- Sosu da eklediğimiz yemeğimiz fırında 30 dakika daha pişiyor.
- Yarım saatin sonunda yemeğimizi çıkarıyoruz. İster dinlendirip isterseniz anında da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun ????????????.