Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Bazlama

Pratik Bazlama
0
24

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
pratik-bazlama.jpg

Pratik Bazlama Tanımı İçin Materyaller

  • 300 ml kefir yada yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 350-400 gram un
İçi için
  • Beyaz ve kaşar peynir
  • İsteğe nazaran maydanoz

Pratik Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kefir yada yoğurdu bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerine tuzu ve kabartma tozunu ekliyoruz karıştırıyoruz.
  3. Üzerine un ekleyip yumuşak hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  4. Hamuru 3 modüle ayırıyoruz masaya zeytinyağı sürüp üzerinde hamuru yuvarlak bir halde açıyoruz.
  5. Çok büyük olmayacak içine iç harçtan ekleyip elde kanatıyoruz.
  6. Tekrar hamuru oklavayla yuvarlak açıyoruz.
  7. Bu bazlama kapaklı tavada olacak özelliği bu tavanına uygun formda büyüklükte yapın.
  8. Sonra tavaya alıp artlı önlü pişiriyoruz.
Pratik Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt