Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Beyaz Lahana Turşusu

Pratik Beyaz Lahana Turşusu
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pratik-beyaz-lahana-tursusu.jpg

Pratik Beyaz Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy beyaz lahana
  • 5-6 adet sarımsak (bütün soyulup çatalla biraz ezilir)
  • 3 yemek kaşığı sofralık tuz
  • 2-3 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
  • 2 orta boy havuç
  • (Ben limon ya da sirke koymadım, bu tadı daha çok sevdim. İsteğe göre bir yemek kaşığı sirke ilave edilebilir)

Pratik Beyaz Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Lahanalar küçük küçük doğranır ve yıkanıp süzülür ve sıcak kaynayan suyun içinde çevrilerek beş dakika haşlanır.
  2. Kevgirle alınır ve biraz soğutulur.
  3. Kavanozun dibine iki üç adet ezilmiş sarımsak üzerine havuç dilimleri ve lahanalar kısım kısım koyulur.
  4. Kalan sarımsaklar ve pul biber ilave edilir.
  5. Tuz karıştırılıp hazırlanan su (lahanaların üzerini geçmeyecek kadar) koyulur.
  6. Küçük bir poşete su konup, ağzı bağlanarak ağırlık yapılır ve lahanaların üzerine konur.
  7. Kavanozun kapağı kapatılıp serin bir yerde muhafaza edilir.
  8. Bir hafta sonra turşunuz yemeğe hazır.
Özel not: eğer turşunun uzun süre beklemesini istiyorsanız aynı ölçüleri kullanarak sadece lahanaları haşlamadan tuz ile ovun ve bir gece bekletin ve sonrasında aynı yöntem ile kurun).

Afiyet olsun????.

Pratik Beyaz Lahana Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt