
Pratik Beyaz Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- Orta boy beyaz lahana
- 5-6 adet sarımsak (bütün soyulup çatalla biraz ezilir)
- 3 yemek kaşığı sofralık tuz
- 2-3 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
- 2 orta boy havuç
- (Ben limon ya da sirke koymadım, bu tadı daha çok sevdim. İsteğe göre bir yemek kaşığı sirke ilave edilebilir)
Pratik Beyaz Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahanalar küçük küçük doğranır ve yıkanıp süzülür ve sıcak kaynayan suyun içinde çevrilerek beş dakika haşlanır.
- Kevgirle alınır ve biraz soğutulur.
- Kavanozun dibine iki üç adet ezilmiş sarımsak üzerine havuç dilimleri ve lahanalar kısım kısım koyulur.
- Kalan sarımsaklar ve pul biber ilave edilir.
- Tuz karıştırılıp hazırlanan su (lahanaların üzerini geçmeyecek kadar) koyulur.
- Küçük bir poşete su konup, ağzı bağlanarak ağırlık yapılır ve lahanaların üzerine konur.
- Kavanozun kapağı kapatılıp serin bir yerde muhafaza edilir.
- Bir hafta sonra turşunuz yemeğe hazır.
Afiyet olsun????.
Pratik Beyaz Lahana Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı