teknolojiuzmani
FD Üye

Pratik Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kıyma
- 3 adet yufka
- 3 adet sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük boy domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sanayağ
- Yoğurt yanında
Pratik Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce soğanımızı rendeleyelim sonrada sarımsakları rendeliyoruz sonra bütün baharatları ekliyoruz ve kıyma da koyup harcımızı karıştırıyoruz.
- İlk yufkayı alıp ( d )şekli verip sosumuzdan az bise sürüyoruz sonra kıyma harcımızı koyup rulo yapıp kesiyoruz.
- Bütün yufkalarımızı aynı şekilde yapıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Kalan sosumuzda üstüne sürüyoruz önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25 dk pişirelim üstü kızarana kadar.
- Sonra rendelenmiş domates ve 1 tatlı kaşığı domates salçası, tuz ,sanayağ ekleyip sosluğa alıp pişiriyoruz ve pişen beyti kebabımızın üstüne ekliyoruz yanında yoğurtla afiyet olsun.