Pratik Börek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 250 gram tereyağı ve margarin (yarı margarin ve tereyağı kullanabilirsiniz)
- 5 su bardağı un
- 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 bardak süt (250 ml)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Ben kıymalı yaptım fakat siz istediğiniz üzere yapabilirsiniz.( patatesli, ıspanaklı, kıymalı)
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, karabiber ve tuz
Pratik Börek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamuruz için oda sıcaklığında olan tereyağı, yumurta, süt, sirke, tuz, kabartma tozunu koyup yoğurmaya başlayalım ve unu ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
- 30 dk dinlendirelim.
- Akabinde hamurumuzu iki modüle bölüp açalım altı ve üstü için.
- Başka taraftan iç harcımızın hazırlığına başlayalım.
- Öncelikle kıymamızı tavaya alıp güzelce kavuralım.
- Kavrulan kıymaya yarım çay bardağı sıvı yağını ekleyip küp küp doğradığımız soğanlarımızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- En son olara tuz, kırmızı biber ve karabiber ekleyip 5 dakika daha kavuralım altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Akabinde dinlenen hamurumuzu iki modüle bölüp açalım altı ve üstü için.
- Altını açıp tepsimize alalım soğuyan iç harcımızı koyalım üstü için hamurumuzu açıp üzerine kapatılım.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- Evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.