Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Börek Tarifi

Pratik Börek Tarifi
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pratik-borek-tarifi.jpg

Pratik Börek Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 250 gram tereyağı ve margarin (yarı margarin ve tereyağı kullanabilirsiniz)
  • 5 su bardağı un
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 1 bardak süt (250 ml)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
  • Ben kıymalı yaptım fakat siz istediğiniz üzere yapabilirsiniz.( patatesli, ıspanaklı, kıymalı)
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, karabiber ve tuz

Pratik Börek Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle hamuruz için oda sıcaklığında olan tereyağı, yumurta, süt, sirke, tuz, kabartma tozunu koyup yoğurmaya başlayalım ve unu ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  2. 30 dk dinlendirelim.
  3. Akabinde hamurumuzu iki modüle bölüp açalım altı ve üstü için.
  4. Başka taraftan iç harcımızın hazırlığına başlayalım.
  5. Öncelikle kıymamızı tavaya alıp güzelce kavuralım.
  6. Kavrulan kıymaya yarım çay bardağı sıvı yağını ekleyip küp küp doğradığımız soğanlarımızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  7. En son olara tuz, kırmızı biber ve karabiber ekleyip 5 dakika daha kavuralım altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  8. Akabinde dinlenen hamurumuzu iki modüle bölüp açalım altı ve üstü için.
  9. Altını açıp tepsimize alalım soğuyan iç harcımızı koyalım üstü için hamurumuzu açıp üzerine kapatılım.
  10. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  11. Evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt