Pratik Boşnak Mantısı Tanımı İçin Gereçler
- 2 paket milföy
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
Pratik Boşnak Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymamızı uygun bir kaba alıyoruz.
- Soğan ve maydanozu robottan geçiriyoruz.
- Kıymamıza ek ediyoruz tuz kara biber pul biber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Milföy hamurumuzu kare biçiminde kesiyoruz.
- İçine 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı haçtan koyup kapatıyoruz.
- Tepsimize yerleştiriyoruz.
- Üzerine sıvı yağ sürüp 200 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip zeytinyağ ,toz biber, pul biberi ocakta kızdırıp üzerine gezdiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.