Pratik Büyük Borcamda Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakao (25 gr)
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
Pratik Büyük Borcamda Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yumurta ve şeker iyice köpük köpük olana kadar çarpılır.
- Kalan hamur malzemeleri eklenerek hamur oluşturulur.
- Uygun bir borcama konarak önceden ısıttığımız 170 derecede fırında pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkan kek kürdan ile delinir.
- 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir. Kremşanti süt ile çırpılır.
- Çikolata sosu 2. 5 su bardağı süt ile pişirilip soğutulur.
- Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine kremşanti sürülür.
- Son olarak da dikkatli bir şekilde iyice soğumuş olan çikolata sosu dökülür (Çikolata sosu tamamen soğumuş olmalıdır sıcak olursa kremşantiyle rengi karışır. Soğuturken kaymak tutmaması için ara ara çikolata sosunu karıştıralım)