Pratik Çiçek Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı süt ılık
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 yumurta sarıları dışına sürülecek akı içine
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alırı kadar un
- Burgu peynir yahut çubuk peynir
- Susam çörekotu
Pratik Çiçek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker ılık su süt ve maya bir geniş yoğurma kabına alınıp karıştırılır mayanın çözülmesi için bir 15 dakika bekletilir.
- Unu ve tuzu sıvı yağı koyup hoş yumuşak bir hamur yoğrulup 1 saat mayalanması beklenir.
- Mayalandıktan sonra hamuru iki eşit modüle bölüp 2 tane borcama eşit bir formda yayıp 15 dakika bekletip parmak uçlarınızla üçgenle oluşturuyoruz ve burgu yahut çubuk peynirle üçgen hamurların ortasına koyuyoruz.
- 10 dakika tepsi mayası yapıp yumurta sarışını sürüp ve susam serpip 180 derecede pişiriyoruz afiyet olsun .