Pratik Çiğ Köfte Tanımı İçin Gereçler
Çiğ köfte için;
- 4 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2 su bardağı ılık su
- 2 adet soğan
- 2 adet sarımsak
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı isot (isteğe bağlı )
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pratik Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
- 4 su bardağı köftelik ince bulgura 2 su bardağı sıcak su konulup 10 dk dinlendirilir.
- Soğan ve sarımsaklar temizlenip robota alınır, güzelce kıyılır.
- İçine soyulmuş domates konulur ve oda kıyılır.
- Üzerine salça ek edilir bir iki tıp daha robotta çevrilir.
- Nar ekşisi, zeytinyağı ve baharatlar ek edilip kaşık ile bir iki tıp karıştırılır.
- Dinlenen köftelik bulgurun üzerine hazırladığımız harcı ve ince kıyılmış maydanozu koyup özleşene kadar yoğurulur.
- Servis tabağına çiğ köfteler sıkılır.
- Limon dilimleri ve domates ile süslenip, servise sunulur. ???? ????.