Pratik Enfes Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket yaş maya
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 125 gram margarin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
Pratik Enfes Poğaça Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yoğurma kabımıza ılık su, süt, şeker ve maya alınır karıştırılır maya eritilir.
- Daha sonra öteki tüm gereçler de eklenir.
- Ele çok yapışmayacak yumuşak bir kıvam alana kadar un eklenir ve yoğrulur.
- Hamuru 30 dk dinlendiriyoruz.
- Hamurdan cevizden biraz büyük kesimler koparılıp bezeler alınır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sürülen poğaçalara çatalla “+” formunda çizikler atılır.
- Hazırlanan poğaçalar 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.