teknolojiuzmani
FD Üye
Pratik Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket fiyonk makarna
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı lor peynir veya beyaz peynir
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- İsteğe göre yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- İstenilen oranda tuz
Pratik Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Makarnayı yumuşayana kadar haşlayalım.
- Makarnamız haşlanırken diğer malzemeleri hazırlayalım.
- Üst sosu için yumurta, un, tuz ve karabiberi çırpalım.
- Haşlanmış makarnamızın suyunu süzelim.
- Yağladığımız fırın kabımıza alalım.
- Daha sıcakken tereyağı ve sıvı yağı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Peynirleri ilave edip 2 kaşık yardımı ile karıştırıp, her yere peynirlerin dağılmasını sağlayalım.
- Rendelenmiş kaşar peynirini makarnamızın üzerine eşit şekilde dağıttıktan sonra, hazırladığımız yumurta un karışımını her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırına göre değişebilir ama ortalama 20 dk yeterli oluyor. Afiyet olsun.