
Pratik Gelin Çantası Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 1 türk kahve fincanı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1.5 poşet toz krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 2 dolu yemek kaşığı labne
- Hindistan cevizi
Pratik Gelin Çantası Tanımı Yapılışı
- Evvel krema gereçlerini derin bir kaba alıp uygunca çırpalım ve kıvam alması için buzdolabına kaldıralım.
- Krep için yumurta ve pudra şekerini çırpalım.
- Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
- Katı materyalleri ekleyip yeniden mikserle çırpalım.
- Yanmaz yapışmaz bir tavayı ısıtalım.
- Yağlamadan 1 yemek kaşığı krep hamuru döküp kaşığın zıddıyla yavaşça yayalım lakin çok bastırmayalım.
- Üzerleri göz göz olup hiç sıvı yüzeyi kalmayana kadar pişmesini bekleyelim, öbür yüzünü çevirmiyoruz.
- Yalnızca tek yüzünü pişirip bir tabağa alalım ve üzerine poşet geçirelim fakat poşetin ağzını bağlamayalım.
- Tüm krepler bitince soğumasını bekleyelim.
- Pişen krebin ortasına 1 dolu tatlı kaşığı krema koyup d halinde katlayalım.
- Hafif sıkıp kremanın dışarda kalan kısmını hindistan cevizine bulayalım.
- Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.