Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Gözleme (Lavaştan)

Pratik Gözleme (Lavaştan)
0
33

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
pratik-gozleme-lavastan-5.jpg

Pratik Gözleme (Lavaştan) Tanımı İçin Materyaller

• 2 adet büyük uzunluk lavaş ekmek
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
İç harcı için;
  • 1 kase beyaz peynir
  • 200 gr ıspanak
  • 1 adet yumurta

Pratik Gözleme (Lavaştan) Tanımı Yapılışı

1. Süt ve sıvı yağını karıştıralım fırça ile lavaşın her yerine gelecek halde üzerine çokça sürelim.
  2. İç harç olarak ben beyaz peyniri çatalla ezip doğradığım çiğ ıspanakla karıştırıp yapıyorum bazen de yalnızca peynirli yapıp üzerine 1 yumurta kırıyorum siz nasıl severseniz patatesli kıymalı her türlüsü çok lezzetli oluyor.
  3. Güzelce ikiye katlayıp üzerine tekrar sostan sürelim ve ısıtılmış teflon tavaya yerleştirelim ( sos sürdüğümüz kısım tavaya değecek şekilde)
  4. Tavaya yerleştirdikten sonra öteki yüzünü de soslayıp iki tarafı güzelce kızarana kadar pişirelim.
  5. Tavadan aldıktan sonra isterseniz tereyağ sıvı yağ yahut hindistan cevizi yağı ile çok az yağlayabilirsiniz bekledikçe yumuşayacaktır.
    Afiyet olsun .
    Not: iç harcına kırdığım yumurta daha dolgun olmasını sağlıyor lezzetine de lezzet katıyor isterseniz eklemeyebilirsiniz. İç harcı ile karıştırıp da ekleyebilirsiniz.
    Sosunuz az gelirse biraz sıvı yağ ve onun 3 katı olacak formda süt ek edebilirsiniz.

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt