Pratik Gözleme (Lavaştan) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet büyük uzunluk lavaş ekmek
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 kase beyaz peynir
- 200 gr ıspanak
- 1 adet yumurta
Pratik Gözleme (Lavaştan) Tanımı Yapılışı
- Süt ve sıvı yağını karıştıralım fırça ile lavaşın her yerine gelecek halde üzerine çokça sürelim.
- İç harç olarak ben beyaz peyniri çatalla ezip doğradığım çiğ ıspanakla karıştırıp yapıyorum bazen de yalnızca peynirli yapıp üzerine 1 yumurta kırıyorum siz nasıl severseniz patatesli kıymalı her türlüsü çok lezzetli oluyor.
- Güzelce ikiye katlayıp üzerine tekrar sostan sürelim ve ısıtılmış teflon tavaya yerleştirelim ( sos sürdüğümüz kısım tavaya değecek şekilde)
- Tavaya yerleştirdikten sonra öteki yüzünü de soslayıp iki tarafı güzelce kızarana kadar pişirelim.
- Tavadan aldıktan sonra isterseniz tereyağ sıvı yağ yahut hindistan cevizi yağı ile çok az yağlayabilirsiniz bekledikçe yumuşayacaktır.
Afiyet olsun .
Not: iç harcına kırdığım yumurta daha dolgun olmasını sağlıyor lezzetine de lezzet katıyor isterseniz eklemeyebilirsiniz. İç harcı ile karıştırıp da ekleyebilirsiniz.
Sosunuz az gelirse biraz sıvı yağ ve onun 3 katı olacak formda süt ek edebilirsiniz.