Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Gül Böreği

Pratik Gül Böreği
0
46

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pratik-gul-boregi.jpg

Pratik Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 1/2 (yarım) adet yufka
İç Harç İçin
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2,5 tahta yemek kaşığı ile sıvı yağ
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Yufka İçin Sos
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Üst Süsleme İçin
  • Çörek otu

Pratik Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tanımımıza öncelikle iç harç imali ile başlıyoruz. Tenceremize aldığımız sıvı yağımızla yemeklik doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz.
  2. Sonrasında kıymamızı da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.  Kavrulan kıymamıza doğramış olduğumuz sivri biberlerimizi de ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Son olarak küp küp doğradığımız domates ve salçamızla bir arada baharatlarımızı da ekleyerek yaklaşık 4-5 dakika kavurmaya devam ediyoruz.
  4. İç harcımız bu biçimde hazırlanmış oluyoruz. Yufkamıza süreceğimiz sosumuz içinse 1 su bardağı süt 2 yumurta ve 1/2 su bardağı sıvı yağımızı bir kaba alıp güzelce çırpıyoruz.
  5. Ortadan ikiye ayırdığımız yufkamıza sosumuzu bir fırça yardımıyla kuru yer kalmayacak formda ıslatıyoruz. Yufkanın geniş kısmına iç harcımızı uzunlamasına yayıyoruz.
  6. Daha sonra yufkamızı kenarlardan katlayarak rulo biçiminde sarıyoruz. Rulo haline gelen yufkamızı kendi içine gerçek yuvarlak halde sarıyoruz.
  7. Fırın tepsimize yağlı kağıt koyup, sarmış olduğumuz yufkamızı fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Kalan yufka sosumuzu böreğimizin her yanına kuru yer kalmayacak formda döküp fırça yardımıyla yayıyoruz.
  8. Üzerine çörek otumuzu da döküp, 200 derece fırında alt üst ısıtma formunda fırına veriyoruz. Böreğimizin üstü kızardığında fırından alabiliriz ???? Afiyet olsun ????
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt