Pratik Hafif Ve Lezzetli Süt Dilimi Tanımı İçin Materyaller
Kreması için;
- 3 paket (3×75gr) krem şanti
- 2 çay bardağı soğuk süt
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı bal
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay kaşığı tuz
- 7 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı su
- 5 yemek kaşığı pudra şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pratik Hafif Ve Lezzetli Süt Dilimi Tanımı Yapılışı
- Süt ve krem santiyi çırpın.
- Krema materyallerinin tamamını karıştırın ve buzdolabına kaldırıp soğumaya alın.
- Fırını 200° ye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
- Yumurta ve toz şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
- Kek gereçlerinin kalanını ekleyip uygunca karıştırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kek karışımını güzelce yayın ve fırında10 dakika pişirin.
- Pişen keki soğumaya alın ve ortadan ikiye bölerek bi adedine kremayı her tarafına gelecek formda sürün.
- Kremasız olan keki kremalı kekin üzerine kapatarak iki parmak genişliğinde dilimler kesin.
- Kapaklı bir kaba alın yahut üzerini streçleyerek buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????.