Pratik Hamur Yoğurmadan Lahmacun Yapmaya Varmısınız Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kadar kıyma orta yağlı
- 2 büyük domates
- 2 yeşil biber
- 1 kapya biber
- 1 büyük soğan
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- Arzu ettiğiniz kadar maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kara biber
- Yarım çorba kaşığı salça
- Gerekirse 3 çorba kaşığı kadar su
- 3 yufka (12 tane çıkıyor)
Pratik Hamur Yoğurmadan Lahmacun Yapmaya Varmısınız Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oldukça kolay canınızın isteği anda yapabileceğiniz yufkadan lahmacun
- Sebzeleri yıkayalım doğrayalım domateslerin kabuklarını soyalım hepsini blenderdan çekelim. Blenderı olmayan ince doğrayabilir sonra bütün malzemeyi kıymanın içine ilave edelim baharatlarınıda karıştıralım vaktimiz varsa en az 1 saat kadar dursun daha güzel bir birine geçicektir tadı.
- Yufkanın 1 tezgaha serelim hafif su serpelim elimizle diğer yufkayıda üzerine serelim tavamızın büyüklüğüne göre bir tencere kapağıyla yufkaları yuvarlak keselim üzerine yeteri kadar kıymalı harçtan kaşıkla sürelim.
- Tavamızı ısıtalım içine lahmacunu koyalım ve kapağını kapatalım altını kısalım altı kızarınca bir tabağa alalım.
- Pişen lahmacunları üst üste koymayalım hamur olmasın dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz
- Maydanoz, limon, domates deneyecek olanlara afiyet olsun not aralardan çıkan yufkaları tavada börek de kulanabilirsiniz.