Pratik Haşhaşlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya (İsteğe bağlı olarak yaş maya da olur )
- 1 paket haşhaş ezmezi
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
Pratik Haşhaşlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, maya, süt, tuz bir kaba alınır ve su ile yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğurulur. Daha sonra hamur 45 dakika mayalanmak için bekletilir.
- Mayalanan hamur yağ yardımı ile 4 eşit parçaya kesilir, daha sonra elimiz ile ilk parçayı incecik açıyoruz.
- Diğer yanda haşhaş ezmesini bir yağ ile sulandırıp, açtığımız parçanın üzerine sürüp, diğer parçayı koyuyoruz. Ardından haşhaş sürerek bu şekilde tüm bezeleri kapatıyoruz.
- Daha sonra ince ince kesip, kıvırıyoruz yağlanmış tepsimize istediğiniz şekilde koyuyoruz. En son olarakta üzerine 1 adet yumurtamızı sürüyoruz.
- Önceden ayarlanmış olan 180 derecelik fırınımızda 30-35 dakika pişiriyoruz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun ????????.